מערכות סולאריות

רגע לפני שנסביר מעט על הצד הטכנולוגי, זוהי השורה התחתונה:
מערכת סולארית קולטת את אנרגיית השמש וממירה אותה לאנרגיה חשמלית אותה אנו יכולים לצרוך.
ברמה הכלכלית, משמעות הדבר כי כל יחידה יכולה לייצר באופן עצמאי חשמל לצריכה ואף למכירה.

ומהצד המדעי…
על קצה המזלג

השמש היא הינה מקור אנרגיה בלתי נדלה ובלתי מזהם. האנרגיה הזו מגיעה אלינו לכדור הארץ ע"י קרינה אלקטרומגנטית. הקרינה הזו היא למעשה פוטונים  הנקלטים ע"י הפאנל הסולארי, אותו אנו ממקמים על הגג. הפוטון אשר נקלט בפאנל הסולארי משחרר אלקטרון ויוצר שדה חשמלי המיצר תנועה של אלקטרונים, כלומר, זרם של פוטונים הנקלטים בפאנל יוצר זרם חשמלי. לאחר מכן, הזרם עובר לממיר זרם אשר ממיר את הזרם החשמלי הישיר לזרם חשמלי עקיפין אותו ניתן להעביר הלאה דרך חברת החשמל.

יתרונות הפאנלים הסולארים

מדיניות מדינית

מאחר והשמש היא משאב נקי, לא מזהם ובלתי נדלה, תחום הפקת החשמל מאנרגיה סולארית הוא תחום עולה ומקבל לכך גם משמעות ברמה המדינית. נכון להיום (2020) כמעט 13% מצריכת האנרגיה של ישראל מקורה מאנרגיות מתחדשות. היעד המדיני, עליו החליטה ממשלת ישראל הוא לעלות ל-30% עד לשנת 2030.

אספקת כמות גדולה של חשמל

אנרגיה סולארית היא אנרגיה מתחדשת. מדובר באנרגיה שאינה מתכלה, עניין המאפשר לספק כמויות חשמל גדולות בהתאם לביקוש, וכמו כן להקים תחנות כוח סולאריות שיאפשרו שימוש באנרגיה זו למשך תקופות ארוכות ולאורך שנים.

חיסכון בכסף

השימוש באנרגיה סולארית מפחיתה ואף מונע לחלוטין את התלות במשווקים חיצוניים. כלומר, באמצעות תיעול אנרגיית השמש, ניתן להפיק חשמל ואנרגיה באופן עצמאי, מבלי שנצטרך להיות תלויים בחברת החשמל או בכל גוף אחר. בהתמדה, שימוש באנרגיה סולארית עשוי למנוע לאורך זמן את העלייה החדה של מחירי הדלק בעולם.

שמירה על איכות הסביבה

בניגוד לדרך בה אנו מפיקים חשמל כיום, הכרוכה בשריפה וביצירה של גזי חממה, הפקת חשמל או אנרגיה סולארית מהשמש אינה מזיקה לסביבה. תהליך הפקת האנרגיה הסולארית אינו כרוך בשחרור חומרים מזהמים לאוויר או בפליטה של פחמן דו חמצני לאוויר, ומסיבה זו, אנרגיה סולארית נחשבת לטובה ובטיחותית יותר.

איכות, שירות ומקצוענות
במחיר של פעם בחיים